søndag 25. november 2012

What did I wear


Bare en liten rettelse til forrige innlegg: Det er altfor sterkt å si at det å reise ut med det formål å redde verden og / eller finne seg selv er idiotisk. Det jeg mente var at det kan oppfattes som et lite lurt karrieretrekk eller eventuelt som bortkastet tid og penger. Og en ting til av det litt mer seriøse slaget før jeg ramler ned i overfladiskheten: Det jeg sitter igjen med etter åtte uker on the road kan kanskje best oppsummeres med tittelen på en av de beste sangene fra Gershwins operamusical Porgy and Bess: «It ain’t necessarily so». Dette gjelder selvfølgelig alt jeg hittil hadde trodd om livet, verden, universet og alt det andre.

Ok, vi må ikke glemme at dette først og fremst er en fashionblogg, og det er nok veldig mange av dere der ute som lurer på hvordan i alle dager en fashionista som undertegnede klarer å reise rundt med kun håndbaggasje i nærmere tre måneder. Aller først (bilde nr. 1) vil jeg introdusere min faste følgesvenn på turen: Tiny Tim, som på grunn av sin nydelige grønnfarge er blitt oppkalt etter den lille sykelige frosken i Muppets Christmas Carol. Og på bilde nr. 2 ser dere den nøye utvalgte kolleksjonen jeg har tatt med meg. Og til alle dere aspirerende globetrotters der ute kommer det herved par råd.
1. Ta med kjoler, ikke skjørt. Med kjoler har dere mange flere variasjonsmuligheter. Dersom dere blir lei av de to-tre kjolene dere har fått plass til, så er det bare å slenge en topp, t-skjorte eller genser over, og vips, dere har et helt nytt skjørtbasert antrekk.
2. La Manoloene stå igjen hjemme. Og (dette kommer nok som et større sjokk) gjør det samme med Conversene. Ja, jeg er fullstendig klar over at det er ingenting som får opp kulhetsfaktoren i et antrekk like mye opp som et par Converse, men det får bare være. Joggesko is the shit, både når det kommer til komfort og … vel, let’s face it, bare når det kommer til komfort. Men så lenge jeg kommer meg opp og ned fra Macchu Piccu og fortsatt har energi til å danse på bordet på Paddys Bar i Cuzco på en og samme dag, så får det heller være at looken som helhet er noe som kunne sklidd inn i en hvilken som helst Seinfeld-episode.
3. Ta med flanellskjorten. Med den kan du dress down den lange kjolen, dress up denimshortsen, og i det hele tatt gi ethvert antrekk et snev av den sexy tømmerhogger-looken vi alle higer etter. Neida. Joda. Men fra spøk til alvor, den er superanvendelig, myk og god, deilig både i varmt og kaldt vær, og gir deg den uanstrengte devil may care-looken vi alle gjerne vil ha, enten vi springer rundt og gjør ærender downtown Buenos Aires, eller nyter en sen Aqua de Coco på Copacabana.


       

1 kommentar: