tirsdag 20. november 2012

Es más fácil describir lo que no es amor

Først må jeg si at jeg har endret mening om Lima. De to siste dagene bodde vi i Barranco, en veldig sjarmerende, stille, bohemsk (ja, de to tingene kan faktisk kombineres) forstad ved havet, et slags mini-San Francisco. Og selv om tåken egentlig aldri letter i denne byen, og det de skriver i reisebøkene om at «Lima makes London look like Lisbon» faktisk er sant, så ble jeg ved andre øyekast meget sjarmert.

Jeg er også sjarmert av Quito, byen der vi har tilbrakt de siste par dagene. Koselig gamleby, fine plazaer med masse pensjoser og flotte kirker: Iglesia de San Francisco, med engler formede som soler og distinkt indianske ansiktstrekk og La Compania de Jesús - et av jesuittenes store barokke mesterverk i Sør-Amerika.

I tillegg har denne byen noe litterært ved seg. Det er kanskje noe med de eldre, elegante herrene på kafeene og benkene, søyleganger og bregner i potter som synes som tatt rett ut av Marquez og kanskje også Cortazar. I guidebøkene står det noe beskjedent at Ecuador kanskje ikke har den største litterære tradisjonen på dette kontinentet, men at de til gjengjeld tar det igjen på den litterære kvaliteten på grafittien. Og her må jeg si meg enig: Det er nesten umulig å ikke bli sjarmert av en by der noen på en rekke vegger har tagget: «It's easier to describe what isn't love».  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar