lørdag 3. mars 2012

A girl's best friend

Fashion is an art form. It is probably one of the most profoundly interesting art forms we have.

Vel. Jeg vet ikke helt om jeg kan si meg helt enig med Nick Knight (sitatet fant jeg forresten på Fashion Vs. Art, som raskt kryper oppover på min favorittblogg liste). For meg er jo naturlig nok fortsatt både litteratur og dans sterke og egentlig uslåelige kandidater i denne kåringen, men fashion kommer absolutt på en sterk bronseplass, som den riktignok deler med malerkunst og musikk. Nevertheless har jeg tilbragt store deler av februar sammen med min nye bestevenn: iPad-appen The Collection, som rett og slett er en ansamling av 'the best of' av det The New York Times skriver om mote, eller for å si det med andre ord: The stuff that dreams are made of. At least my dreams.

Så her har jeg altså sittet kveld etter kveld, og latt de fantastiske bildeseriene ta meg med til moteukene i New York, London, Milano og nå Paris (og jeg sier dere, dette er det nærmeste man kommer first row, de har bildeserier fra de aller fleste kolleksjonene, og 40-50 bilder fra hver kolleksjon.) I tilllegg til dette kommer alle in depth analysene av inspirasjoner og assosiasjoner, intervjuer (oftest gjort av den noe eksentriske Suzy Menkes, det tar meg alltid cirka halve intervjuet å komme over hvor rar hun egentlig er på håret og ikke minst komme over bitterheten jeg føler over at jeg ikke har hennes jobb), bilder fra backstage og behind the scenes, fun facts fra catwalken, modelmoments, streetstyle, how to get the look og whatnot. Det er filmer, bilder og tekster, oppdateringene kommer på løpende bånd, det første jeg gjør når jeg våkner og det siste jeg gjør før jeg sovner er å sjekke hvilke nye kolleksjoner som har hit the catwalk, and it just never seems to stop.

Jeg begynte New York fashion-week med å notere meg nye og ukjente designere som jeg hadde en helhjertet intensjon om å fordype meg mer i, men så kom Ralph Lauren med sin Downton Abbey / The Great Gatsby-inspirerte, british aristocrat meets Daisy Buchanan-kolleksjon, og jeg skjønte det: De gamle er eldst, og hva er egentlig vitsen med å bry seg med småfiskene når mennesker som Miuccia Prada og Christian Dior skaper mote som virkelig er stor kunst, når Balmains, Lanvins og Balenciagas visninger får det til å kaldt nedover ryggen på deg, og det eneste du klarer å tenke er: This is the shit.

Så denne måneden blir ikke, som jeg opprinnelig hadde tenkt, viet til oppdagelse til nye fashionperler, men til en studie av moteverdenes harde, glitrende, fullkomne diamanter, ikke the underdogs, men the stayers, de som ikke nøyer seg med å bare være quite continental, men som virkelig er a girl's best friends.

2 kommentarer:

  1. Ralph Lauren + all American girl = a guy´s best friend:
    http://30.media.tumblr.com/tumblr_ltwk9lEk9z1qc69fjo1_500.jpg

    SvarSlett
  2. Oj, det liker jeg! Det er det jeg alltid har sagt: trash(y) is king!

    SvarSlett