tirsdag 6. mars 2012

The Artists

Men først en liten avsporing. Jeg må dessverre si at jeg var dypt skuffet over det NRK hadde klart å skrape sammen av "moteeksperter" på Oscar Night, og det får meg virkelig til å lure på hva lisenspengene mine egentlig går til (nei, jeg synes ikke kjolene til Marte Stokstad og pyroeffektene på eurovisionsendingene er kule.) Kommenteringen før oscarshowet kan best beskrives som vag, slapp og uinteressant, og jeg tror at mange av dere fashionistaer der ute lengter etter en litt mer sparkly fremstilling av det som, let's face it, egentlig er den viktigste delen av Oscarutdelingen, nemlig the red carpet.

Michelle Williams, I love you! Denne dama er min nyeste girlcrush. Jeg tilgir henne alle fadesene i Dawson's Creek (de tilgav jeg egentlig etter den første halvtimen av My week with Marilyn), etter denne røde Louis Vuitton kjolen hadde jeg tilgitt henne om hun hadde begynt sin karriere på Full House (beklager Mary Kate og Ashley, men dere er selvfølgelig også tilgitt, way to go når det kommer til å virkelig pull off den boho-looken!). Og med det korte håret og den rosa clutchen til. Perfection! En annen rød kjole som også falt i smak var Emma Stones Giambattista Valli, nydelig til det røde håret og den bleke huden, og jeg syntes virkelig ikke den enorme sløyfen var over the top: It's the Oscars! Go big or go home!

Over til de hvite kreasjonene: Gwyneth Paltrow i sin Tom Ford kroner right up there, selv om jeg kanskje synes hun kunne gjort noe annet med håret. Jeg liker ikke de slappe hestehalene, og til denne kjolen tror jeg faktisk det hadde vært bedre med en stram hestehale a la Sandra Bullock, men vi kan gjerne ta en diskusjon på dette, kjære lesere. Kjolen var i alle en fulltreffer, gresk gudinne meets Star Trek. Og når vi er inne på Gwynnie, her må jeg faktisk si at jeg var enig med den svenske NRK-kommentatoren, både i hans dom om denne kjolen, men også det han sa om hennes fashionmistake i 2002, da hun gikk i en Alexander McQueen. Jeg vet, Alexander McQueen og fashionmistake i en og samme setning høres ut som en oxymoron, men det stemmer: Hun så ut som en trashy gypsy. And not in a good way.

Rooney Mara gikk også for en hvit Givenchy, meget effektfullt til den vampete kullsvarte panneluggen og den knallrøde leppestiften. Noomi Rapace er og forblir min favoritt Lisbeth Salander, men jeg liker Rooney. Rock Chick meets Wednesday Adams, what's not to like. En annen hvit / sølv favoritt var Milla Jovovich i Ellie Saab, Bingbing Li i Georges Chakra Couture og like sparkly og henrivende, om enn i gull, var Jessica Chastain i Alexander McQueen. Av mennene likte jeg Gary Oldman i Paul Smith, Jean Dujardin i Lanvin, med sløyfa på snei og fransk charme, og selvfølgelig vår alles kjære mr. Darcy aka Colin Firth i Tom Ford. For ikke å glemme Christopher Plummer (82), som gikk for en spennende midnattsblå fløyels smoking. Jeg sier det igjen: De gamle er eldst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar