tirsdag 1. mai 2012

You crack me up

La meg si noen ord om mitt nyeste kunstprosjekt. Ja, nyeste, for det er langt fra det første. Senest for et par måneder siden laget nemlig Polly og jeg to lamper / manekenger, as seen i januar-utgaven av det meget luksuriøse Financial Times-bilaget med det velklingende navnet How to spend it. Vi byttet raskt ut «spend» med «make», og etter en travel lørdag hadde vi to prototyper på lampekenger: den ene med et skjelett av en ikea-lampe, noe som førte til litt merkelige hofteproporsjoner, og en annen custom made etter mine mål (som faktisk ikke skiller seg nevneverdig fra målene til Marilyn Monroe), en liten Mischka-kopi av ståltråd, perfekt når Polly skal kjøpe designer kjoler og ikke har alle målene i hodet.

Det nyeste prosjektet mitt (vårt, for det skal sies at det er the hubby som ofte kommer med ideene, jeg er bare den hardt arbeidende kunstneren, han er på en måte pave Julius II, mens jeg er Michelangelo) er en fashion krakk. Fremgangsmåten er enkel: du trenger en liten krakk fra ikea, som du pusser med sandpapir til den blir glatt og fin. Deretter klipper du ut fashionbilder i alle farger og størrelser fra alle motemagasinene du har liggende. Disse klistrer du på krakken med tapetlim, passer på at det blir jevnt, og ser med fornøyelse på alle de nye og uante sammenhengene bildene knyttes sammen til. Til slutt lakker du krakken med klarlakk fra tre til fem ganger, slik at skjøtene ikke vises og den blir glinsende og flott som nyeste nummer av Vogue.

Og vips: jeg har verdens kuleste krakk, en liten sak jeg mener jeg med letthet ville fått solgt på søndagsmarkedet på Blå, og kanskje også muligens på designernes julemarked på DogA (ja, jeg mener definitivt folk burde betale minst 30 kr for å se dette lille vidunderet, og det er litt av grunnen til at jeg ikke legger ut noen bilder.) Dessuten føler jeg at med ferdigstillelsen av dette prosjektet er vi (the hubby og undertegnede) et skritt nærmere det overordnede målet, som er å gi Marianne Aulie og Aune Sand konkurranse når det gjelder å være kjendis-Norges kuleste kunsterpar.  

1 kommentar: