fredag 3. februar 2012

Marilyn vs Jackie


Jeg begynner februar som jeg endte januar, med noen spørsmål som opptar meg og som jeg drister meg til å prøve å finne ut av rett for øynene på dere, kjære lesere. Neste punkt på agendaen (og noe jeg mener er en helt naturlig fortsettelse av "er zombiene de nye vampyrene / er englene de nye zombiene-debatten") er: Er Marilyn den nye Jackie?

Nå er det kanskje slik at dette er et spørsmål som er litt vanskeligere, ettersom det (ikke så vidt jeg vet i alle fall) ikke er helt klart om det er en konsensus om at den ene er bedre enn den andre. Ja, Jacqueline er super classy, super stylish, de ermeløse kjolene og store solbrillene will never go out of style, og med rette ble hun døpt "Her Elegance" av en eller annen designer, men det er ikke til å stikke under en stol at til tross (eller kanskje på grunn!?!) av alt dette var det Marilyn som kom på den geniale ideen om synge Happy Birthday Mr. President, og stjal showet både på det ene og på det andre plan. (Jeg kjenner at dette vekker så utrolig mange spørsmål av typen "Hva er det alle menn egenlig liker aller best selv om de anstrenger seg veldig for å overbevise omverdenen om noe helt annet, og i hvilken grad er det idiotisk av kvinner å forholde seg til dette som om det ikke var et faktum" som jeg dessverre ikke har tid til å gå nærmere inn på her, men vær tålmodige, vi vil nok komme til bunns i det også en vakker dag)

Undertegnede har alltid vært en stor fan av Jackie. Akkurat som i Shakira-Beyoncé debatten trodde jeg at saken var biff (Shakira selvfølgelig, hips don't lie!), og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sagt frasen "You don't marry a Marilyn, you marry a Jackie" og blafret med øyenvippene på en meget intellektuell måte, men etter å ha sett My week with Marilyn må jeg si at jeg er litt usikker. Vil gjerne høre deres synspunkter på dette, kjære lesere. To be continued ...

P.S. Tusen takk for bildene pappa, alle er fra gamlebyen i Las Palmas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar