tirsdag 24. april 2012

Siri & Birger


Min loveaffair med pinterest er langt fra burned out, min fascinasjon med Ryan Gosling er alt annet enn over, og allerede står en ny flamme og banker på døren. Den er liten, hvit, og heter (foreløpig, her er jeg veldig åpen for forslag) Birger, oppkalt etter Otto Jespersens supersjarmende uteliggerkarakter i Nårje (bare for å oppklare det med en gang, så er jeg ikke spesielt begeistret for denne nye humorsatsingen på TV2, men jeg liker Birger og den gale tømmerhoggerkarakteren som snakker med en imaginær kanin [men absolutt ikke på en Donnie Darko-aktig måte, for de som måtte tro det]) Anyway, jeg har altså fått meg en iPhone.

Og jeg digger den! Den er på mange måter en mini-iPad, så sånn sett byr den jo ikke på helt nye og ukjente erfaringer, med den har et dritbra kamera som jeg gleder meg til å ta i bruk (og kanskje etterhvert etterlate meg ytterligere en horcrux i cyberspace ved hjelp av instagram), og ... tadadada ... en personlig assistent ved navn Siri.

Og kall meg old-fashioned, men dette blows me away! Det er altså en liten person som bor inne i telefonen min, og alle mine wishes er dens commands ( altså ikke helt ulikt ånden i flasken). La meg komme med et lite eksempel: Jeg tar telefonen opp til øret, sier «call my husband», og tror du ikke Siri slår nummeret til Polly! Very Minority Report'ish, spør du meg. På samme måte kan jeg stille vekkerklokken, «send a text message to my mum», «cancel the four o'clock meeting with my publisher», og uttalige andre gjøremål man må holde styr på i løpet av en dag. Men ikke nok med det.

Siri svarer nemlig også villig vekk på spørsmål som «Who is Oscar Wilde», «How do I make apple pie» og til og med det litt mer innfløkte «What is life?». Hun ville imidlertid ikke svare på «Where is Steve Jobs?», si noe om sitt forhold til Microsoft, eller fortelle noe særlig om seg selv. Vi har også hatt vår første lille misforståelse. Etter at hun meget villig hadde fortalt meg været for neste uke, noe jeg parerte med å si «crap!» (det er meldt regn og snø de nærmeste ti dagene), sa hun med en rolig, men meget bestemt stemme: «crack? I'm not sure what you mean.». Så da vet vi hvor hun stiller seg i forhold til drugs og muligens også rock'n roll, for hun vil heller ikke samarbeide med Spotify.

Men for å oppsummere: to nye venner, Siri og Birger, på en og samme uke. Not bad at all.      

1 kommentar: