fredag 13. april 2012

Flere former for langsomhet

Fredag den trettende igjen? Jeg synes liksom det nettopp har vært fredag den trettende, var det ikke en i januar også? To fredager den trettende, skuddår, jeg begynner seriøst å frykte at Mayaene hadde helt rett og tror det er i aller høyeste grad nødvendig å intensivere Zombie-treningen ytterligere (det er jo den som skal hjelpe meg å overleve i den fryktinngytende verden som med meget stor sannsynlighet vil møte oss etter 21. desember 2012, for som the hubby pleier å si «let's face it, det er nok flight som vil være din eneste mulighet». Så i stedet for å slåss med zombiene, sjøuhyrene, dragene (!) som kommer til å herje planeten i begynnelsen av 2013 fokuserer jeg rett og slett på å klare å springe fra dem, klatre opp i trær og over murer, og til nøds kaste en eller annen stein fra trygg avstand).

But I digress. Jeg vil gjerne fortsette litt i det musikalske sporet og si et par ord om spillelisten Easter Delights, som har fulgt meg (og alle som har vært så heldige å befinne seg i samme rom som meg) fra palmehelgen og gjennom den stille uken. Her er jeg musikkanmelderen i Stavanger Aftenblad en stor takk skyldig, det var nemlig han som foreslo dette som tidenes påskemusikk, og jeg må si at jeg langt på vei er enig (selvfølgelig bortsett fra Mattheus-pasjonen av Bach, som kanskje er det beste stykke musikk som er skrevet ever). Årets påskeliste begynner selvfølgelig også med Bach, hans messe i H-moll, fremført av The Monteverdi Choir & The English Baroque Soloist. Så følger litt mer Bach med kantater og kantateutdrag, deretter Tomás Luis de Victoria med hans Missa Prodefunctis og Allegris Miserere, for så å avslutte med Mozarts Rekviem, messe i c-moll, Exsultate jubilate og Ave Verum Corpus. Glimrende saker, ikke bare i påsken!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar