lørdag 11. august 2012

Get the picture

Et par ord om instagram. Ja, jeg skjønner at mange av dere hipstere der ute nå himler med øynene og tenker you gotta be kiddin' me, er det først nå hun har kommet seg på instagram? Og jeg har vel egentlig ikke så mange unnskyldninger (type jeg har jo to barn jeg må kjøre og hente fra barnehagen eller jeg er trainee i Schibsted og jobber døgnet rundt), min eneste unnskyldning er at jeg faktisk, tro det eller ei, er ganske kritisk til hva jeg velger å bruke tiden min på. Eller, let me rephrase: når jeg først skal bli hektet, it better be good.

Og det er det. Altså instagram. Som de oppmerksomme leserne kanskje husker hadde jeg en lignende love affair med pinterest for ikke så lenge siden, før det var det flipboard (ikke helt samme greia, men også en altoppslukende fascinasjon i et par uker, og senere The Collection [fashion-appen til New York Times). Instagram er som alle vet enda en horcrux i cyberspace, der man kan legge igjen spor av sitt jeg, eller for å si det som sant er: enda en måte å leve livet sitt et annet sted enn i det virkelige liv. Man legger altså ut bilder (for som alle vet, bilder kan si mer en tusen ord), instagram-appen har i tillegg den fordelen at alle bildene ser ekstra fete ut, så a) alle er plutselig gode fotografer, og b) alle ser ut som de lever superspennende liv. For her er det enda lettere å iscenesette en tilværelse der eksotiske reiser, shabby-chic verandaer og kule grafitti vegger man ser på tilfeldige søndagsturer i hipster-nabolaget man selvfølgelig bor i er en helt naturlig del av hverdagen, og gjøre dette på en casual, ikke-anstrengt og ganske så sympatisk måte. Jeg digger det, og spår at denne fascinasjonen i det minste kommer til å vare i en hel måned.

Happy weekend, and follow me on instagram!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar