onsdag 15. august 2012

Back in town

Jepp, da var jeg tilbake i gamlebyen, denne nordnorske perlen som er omringet av hav, himmel og spisse fjell, og dette lyset ... Jeg vet ikke, føles litt corny å plutselig skulle komme med beskrivelser av det, men stadig vekk tar jeg meg selv i å sitere en som visste å sette pris på «Nordlandssommerens evige dag».

Nostalgien krøp inn under huden allerede på flyet, en fantastisk flytur der det nesten ikke var noe skyer, og jeg kunne gradvis se landskapet bli villere og råere, fargene bli klarere og klarere, og ved touchdown på Bodø Lufthavn kunne jeg ikke dy meg for å nynne på Mjelle-sangen, og kjente dessuten lysten til å begynne å si personlige pronomen foran egennavn igjen bli stadig sterkere.

Jeg var en liten tur i sentrum i går, og (dette jo bare være et tegn på at jeg begynner å bli gammel) hele tiden tar jeg meg i å tillegge alle disse stedene en mytisk betydning, type «her er benken der jeg satt da jeg hadde kjærlighetssorg», eller «i denne trappen traff jeg the hubby en vinterkveld for lenge, lenge siden, og ble helt slått ut av hans blotte nærvær og vissheten om at han en dag ville bli min mann». Sånne ting. Helt enkle, nøkterne, prosaiske betraktninger om en by der sommersolen aldri går ned, men i stedet blir hamsunsk, ukuelig og blodrød. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar