tirsdag 5. juni 2012

Festivallivets gleder


As promised kommer det her en rykende fersk rapport fra Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Det begynte med en workshop med en polsk poet, fortsatte med et pub-foredrag av Dag Solstad, der undertegnede briljerte med sine Thomas Mann-kunnskaper (for en mer detaljert beskrivelse av dette kan dere sjekke P2's liveoverføring av nevnte foredrag, eller evt. komme og ta en kaffe i Mischkas kunstnersalong), før ferden gikk videre til hagefest på Nansen-skolen (litt høy pensjonist-faktor, men gratis pølser og billig vin) og den obligatoriske quizen, der laget vårt kom på noe jeg mener er en repektabel 14-plass.

Så fortsatte festen ut i de små nattetimer, men det gikk ikke villere for seg enn at jeg klokken ni neste morgen var i gang med frokosten på Birkebeineren Hotell (som denne helgen var et home away from home for alt som kan krype og gå av litteratur- og filmkritikere), før jeg tuslet ned til Lillehammer sentrum og kastet meg i gang med alt fredagen hadde å by på. Favorittene her var utvilsomt Den Nye Arbeiderlitteraturen, med blant annet den meget kule Johan Jönson, og ikke minst samtalen med Thure Erik Lund, som ved siden av å se ut som noen som akkurat har sluppet ut av Dovregubbens Hall (og jeg mener dette på en utelukkende positiv måte) kanskje virker som den kuleste norske forfatteren. Ever. Jeg sier dette uten å ha lest noen av bøkene hans, kun basert på utseende, samtalen og det at han eier et småbruk og presenterer seg som forfatter / snekker, men jeg lover å komme tilbake til dette når jeg har lest meg litt opp.

Hvis jeg her skal konkludere med noe, så viser det seg at a) livet på litteraturfestival ikke er helt ulikt livet på Paradise Hotel (mer om dette i neste innlegg), og b) de forfatterne som appellerer mest til meg for øyeblikket er de som er «keeping it real». Den må jeg vel også utdype en eller annen gang, men det var alt jeg hadde tid til nå. God tirsdag!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar