torsdag 2. desember 2010

Silver white winters


Desember. Min favorittmåned. En av de beste tingene jeg vet i hele verden, og den mest konkrete av de. Ikke så utflytende som sommermånedene, der man egentlig aldri kan være sikker på begynnelse og slutt, som strekker seg fra mai til august, eller kanskje fra april til september. Sånn er det ikke med desember. Den er fortettet, klar og overskuelig, med sine 31 vakre dager og glitrende netter. Men hvorfor er den så viktig for meg? Er det fordi vinteren her får sitt klareste uttrykk, vinteren jeg har elsket siden mitt snødronningkostyme i barnehagen, en kjærlighet som har blitt forsterket og utdypet gjennom årene i Nord-Norge? Eller er det fordi den er fylt til randen med "bright copper kettles and warm woolen mittens, brown paper packages tied up with strings, sleighbells and crisp apple streudels", for å ikke snakke om "snowflakes that stay on my nose and eyelashes"? Med andre ord: "my favorite things", de som jeg har og hadde og vil ha, og som jeg skal vie de kommende ukene til å dvele ved.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar