tirsdag 20. desember 2011

Gåter i mørket


Og sist men ikke minst: Hobbiten og Tolkien som representanter for det som både er min business og min (av og til guilty) pleasure: litteraturens fantastiske verden. Jeg kan kanskje ikke Greenblatt-style si at dette er en loveaffair som "began with my desire to speak with the dead", men jeg er i alle fall veldig takknemlig for alle de timene jeg har brukt til å lese, og gleder meg stort til alle timene jeg skal tilbringe med bøker jeg ennå ikke har lest eller som jeg har lyst å komme tilbake til. Denne adventstiden har jeg laget meg en liten privat ekstra adventskalender med Hobbiten, der jeg har kost meg med et kapittel hver dag. Og nå kommer julen, med Thomas Bernhard og Thomas Mann og Dehnels bok om Goya, og kanskje noen godsaker jeg finner i bokhyllen til svigermonsteret. Oh joy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar