fredag 4. november 2011

Berninibonanza


Etter å ha gått rundt hele Roma i Berninis fotspor (ja, jeg vet det er litt kunstnerd å gå sånne spaserturer, men denne var virkelig verdt det), er jeg overbevist: Dette er mannen som har satt det sterkeste sporet på den evige stad. Han er overalt, og ikke bare han, men biene (som var på våpenskjoldet til Bernini-familien, for dere som ikke visste det) hans er overalt: fra muren ved Peterskirken, til veggene på en palazzo jeg har glemt navnet på i farten (jeg tror det var Barberini), til den lille fontenen på hjørnet av Piazza Barberini. Og han har virkelig gjort det meste: fra den meget kontroversielle St. Teresas ekstase (som faktisk er så sjokkerende at jeg ikke har et bilde av den på denne blogen), gjennom engler på broer, til stygge kjempefisker og elvekolosser på Fontana de Fiumi på Piazza Navona, og selvfølgelig selve mesterverket: Fontana di Trevi. Jeg har bare en ting å si (jeg vet, dette er skikkelig nerd): Mr. B, you baRock my world!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar