tirsdag 6. september 2011

Little donkey


Magiske Hydra. Er det bare fordi Cohen har hus her at jeg er så fascinert? På grunn av de fantastiske bildene herfra, med en ung Leonard med gitaren, vakre Marianne som han stjal fra Axel, hun han beskriver på følgende måte: "She gave me many songs, and she has given songs to others too. She is a Muse." Man trenger vel egentlig ikke mer enn det.

Men i tillegg snubler vi over en klassisk konsert. De unge talentfulle, om et år eller to spiller de i Carnegie eller Royal Albert Hall, men i kveld er de her, i det gamle huset med slitte vegger der det lukter mugg, der publikum består av Lisbeth Salander lookalikes, gutter med saltvannshår, menn i hawaiiskjorter og løse hunder. Og de spiller Mozart. Og de spiller Schumann. Kjølig wienerklassisme og heftig romantikk mellom hvite vegger og solbrune kropper.

Og som om ikke det var nok, er gatene fylt med esler. Og som om ikke det var nok, har de et kloster oppe i fjellene. Prophet Elias Monastery på Mount Eros, som vi går opp til før soloppgang. Der bor det en ensom, men vennlig hest. Vi gir han sjokolade før vi klatrer nedover, på trapper som er som tatt rett ut fra Kill Bill (der Beatrix Kiddo lærer alle sine triks fra Pai Mei), ned mot byen som er min absolutte favoritt på denne turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar